Tim Wind is in 2006 afgestudeerd als psycholoog en is sinds 2017 geregistreerd als klinisch psycholoog. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van psychotrauma en persoonlijkheidsstoornissen binnen Centrum ’45. Daarnaast is hij werkzaam binnen zijn eigen psychotherapiepraktijk.

Tim Wind

Online behandeling

Binnen Centrum ’45 is Tim programmamanager e-health en hoofddocent e-health. Hij is nationaal ambassadeur voor e-health binnen de geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Hij is medeoprichter van psychotherapiepraktijk Amsterdam Centrum.

Training, opleiding en onderzoek

Tim werkt als hoofddocent digitalisering bij RINO Amsterdam binnen de opleiding tot Klinisch psycholoog. Hij is werkt als docent e-health binnen de RINOgroep in Utrecht. Hij is congresspreker over e-health (ESTSS, PsyExpert, NIP, etc).

Wetenschappelijk onderzoek

Als senior onderzoeker (PhD) is zijn onderzoeksprogramma gericht op de integratie van wetenschappelijk onderzoek binnen de geestelijke gezondheidszorg, door de statistische verwerking van behandelresultaten, het definiëren van subgroepen van patiënten die profiteren van specifieke vormen van psychologische behandeling en het valideren van onderzoeken die betrekking hebben op meetinstrumenten binnen de geestelijke gezondheidszorg. Dit onderzoek wordt uitgevoerd binnen een samenwerking van Utrecht University en The School Of Public Health van Harvard University. Tim is co-promotor voor een onderzoek naar de EMD-app. Hij ontwikkelt onderzoek naar Virtual Reality EMDR, samen met Ad de Jongh en Suzy Matthijssen.