Bart Vemer is in 1997 afgestudeerd als psycholoog en is sinds 2002 geregistreerd als GZ-psycholoog. Hij is al meer dan 10 jaar actief op het gebied e-health. Aanvankelijk deed hij dit in zijn rol als manager bij GGZ Noord-Holland-Noord, waar hij onder meer betrokken was bij de implementatie van projecten rondom blended behandeling, ROM en het EPD.

Bart Vemer

Online behandeling

In 2013 verhuisde hij voor 4 jaar naar Parijs. Hij is toen van start gegaan met zijn praktijk Aeffectivity therapy + coaching; de eerste 100% online blended praktijk van Nederland. Hij was vanaf het begin een groot voorvechter van e-health en zijn ervaringen zijn dan ook zeer positief over deze manier van werken. Sinds 2019 is hij met een aantal collega’s gestart met Sobriety Online, een 100% online praktijk voor mensen met milde verslavingsproblemen. Hij is naast praktijkhouder, ook behandelaar binnen deze praktijken. Verder werkt hij als freelance behandelaar bij GGZ Noord-Holland-Noord, waar hij verantwoordelijk is voor online behandeling van cliënten met ernstige psychologische en psychiatrische problemen. Het blijkt dat ook de behandeling van client binnen de SGGZ zeer goed mogelijk is.

Onderwijs en training

Sinds 2014 is Bart werkzaam als docent en trainer, naast zijn werk als behandelaar. Bij RINO Amsterdam is hij docent online communicatie en innovatie voor PioG en POH-GGZ. Bij de RINOgroep Utrecht is hij docent online communicatie voor POH-GGZ. Hij is als hoofddocent innovatie werkzaam binnen de opleiding tot GZ-psycholoog bij RCSW te Nijmegen. En bij de Vrije Universiteit Amsterdam werk hij nu als gastdocent binnen de Masteropleiding Klinische Psychologie. Verder wordt hij regelmatig gevraagd voor het verzorgen van trainingen en inspiratiesessies en als spreker op congressen over e-health

Consultancy

Bart is actief als consultant en heeft bij verschillende instellingen en praktijken het management geadviseerd over online behandelen en het starten van een digitale poli. Voorbeelden hiervan zijn Amici Psychologen, Fortagroep, PEP Psychologen, GGZ De Hoop, GGNet, Vitaalpunt, etc. Verder is hij medeoprichter van DiSofa Psychologenpraktijk.